10 lærerhacks, der gør hverdagen nemmere - Lærerbloggen
Læs videre

10 lærerhacks, der gør hverdagen nemmere

Enkle løsninger på hverdagsproblemer kan man kalde for "lifehacks". Enkle løsninger til læreren kalder vi for "lærerhacks". Vi har spurgt 10 lærere om deres yndlingshack, og dem videregiver vi her.

  1. Udpeg én elev til at være “Spørg mig”-eleven. Vedkommende skal svare på de andre elevers spørgsmål, når du har travlt med at hjælpe andre i klassen.

  2. Slut dagen af med et citat. Det er en genial måde at inspirere eleverne på, inden de smutter hjem.

  3. Lav en gratis QR-kode med dine kontaktoplysninger, og hæng den op til forældrearrangementer, åbent hus og deslige. På den måde kan de besøgende nemt få fat i dine kontaktinformationer. Prøv det her.

  4. Sæt en sjov screensaver på skolens tablets. Et billede af dig eller dine elever er et hyggeligt alternativ til et nummereret klistermærke.

  5. Brug en app som fx Noise Down til at kontrollere lydniveauet. Når støjniveauet bliver for højt, går en alarm i gang.

  6. Brug TED-Ed lessons! Videoerne er supergode til at tilføje nye vinkler og dybde til et givent emne. Gå på opdagelse i TED-Ed lessons her (bemærk, at videoerne er på engelsk).

  7. Pift præsentationer og undervisningen op med flotte billeder! Internettet bugner af gratis billeder – det gælder bare om at vide, hvor man skal lede. For et år siden lavede vi på Lærerbloggen denne guide, så nu er det bare om at slippe kreativiteten løs.

  8. Når eleverne arbejder individuelt i klassen, så giv dem forskelligfarvede post-its eller lignende til at fortælle, hvordan arbejdet skrider frem. På den måde kommer de stille elever ikke i en ubehagelig situation, og ingen synes, det er pinligt at spørge om hjælp. Desuden mindsker det også forstyrrelser.

  9. Fasthold koncentrationen med et stopur/nedtællingsur, når eleverne får tildelt mere end 10 minutter til en opgave. Der findes masser af gratis tjenester, så det er bare om at lave en googlesøgning på “timer” eller “stopur”.

  10. Start dagen med en vittighed! Det lyder måske simpelt, men for mange af eleverne styrker det deres engagement, og så må man heller ikke underkende, at de bedste dage er dem, der starter med et grin.

Kender du andre smarte lærerhacks? Så skriv dem meget gerne i kommentarfeltet!

Del artiklen

Kommentarer