4 gratis apps til biologiundervisningen - Lærerbloggen
Læs videre

4 gratis apps til biologiundervisningen

Charlotte Sørensen er redaktør på Biologifaget hos Clio og tidligere lærer. Her fortæller hun om fire gratis apps, du kan bruge i biologiundervisningen.

app til biologiundervisningen

Eleverne er vant til at bruge apps til underholdning og kommunikation. Men der er også mange apps, der med fordel kan inddrages i biologiundervisningen.

Selvom en app aldrig kan erstatte den sanselige oplevelse, det er at dissekere et svinehjerte eller undersøge et vandhul, kan de stadig bidrage til den gode biologiundervisning.

Disse apps er ressourcer, der kan hjælpe eleverne med at visualisere abstrakte begreber, udvide virkeligheden eller præsentere resultater og observationer på en anderledes måde.

Her kommer mine yndlingsapps til biologiundervisningen, hvor dine elever bl.a. kan komme helt tæt på celler eller dissekere en virtuel frø.

Værsgo: 4 gratis apps til biologiundervisningen

 

1. Dissection Lab

Med denne app kan eleverne dissekere en frø helt gratis. I appen skal eleverne gennemgå de forskellige skridt i en dissektion for til sidst at sætte mærkater de rigtige steder på bl.a. hjertet og lungerne. Herefter er eleverne klædt godt på til at dissekere fx en sild eller en rotte i det virkelige liv. Appen er på engelsk.

 

2. BESKRIV VERDEN

BESKRIV VERDEN er en app, der giver dine elever mulighed for at tilføje informationer direkte på deres mobilfotos. Appen kan bruges til at fastholde observationer og beskrivelser af omverdenen, og dine elever kan både tilføje tekster, tal og mål, markeringer og symboler direkte på deres billeder, som kan samles, gemmes og deles. Appen er udviklet af Statens Naturhistoriske Museum og er på dansk.

3. iCell

Denne app giver et 3D-billede af tre typer af celler fra et dyr, en plante og en bakterie. Gennem appen kan dine elever lære om de forskellige dele af cellerne, og med et enkelt tryk på skærmen kan de zoome ind på et bestemt organel, hvor de får et navn og en beskrivelse af funktionen i cellen. Appen er på engelsk.

 

4. Den Blå Planet

Bliv klog på havdyr med Den Blå Planets app, og dyk dybt ned under overfladen til fiskenes verden. Dine elever kan finde informationer om alle dyr, der bor i Danmarks største akvarium, samt de forskellige akvariemiljøer, som de bor i.

 

Del artiklen

Kommentarer