5 bud på faglig sommerferielæsning for lærere - Faglitteratur på bloggen
Læs videre

5 bud på faglig sommerferielæsning for lærere

Får du heller ikke læst så meget, som du gerne ville? Sommerferien er lavet til at koble af – og til at få læst de titler, man normalt aldrig får tid til. Her er 5 bud på faglitteratur, som du med fordel kan tage med dig ud i solstolen.

“Højt begavede børn i skolen – udfordring og inklusion i praksis”

Af Mette Kongstad Welling, Rasmus Welling og Lene Kobbernagel

Nok synes titlen at sige noget andet, men bogen kan læses af alle, der ønsker nye idéer og inspiration til at udvikle og differentiere deres undervisning. Den er ganske let at læse og kommer med hands on-løsninger til en undervisning, hvor både den enkelte elev og fællesskabet er i fokus.

Ofte er det psykologer, der står bag bøger om højt begavede børn. Men forfatterne her er både forældre til højt begavede børn og har lærerbaggrund.

 

 

“It-didaktik i teori og praksis – Elevpositioner og digitale kompetencer i et dannelsesperspektiv”

Af Jeppe Bundsgaard og Thomas Illum Hansen (red.)

Av. Ja, det er en lang titel, og denne er også en af de lidt tungere af slagsen … Som at få serveret en fuldfed brownie i 28 graders varme. Ikke desto mindre diskuterer den noget ganske vigtigt, nemlig anvendelsen af it i folkeskolen.

Hvis du ikke ønsker den store akademiske indføring i digital dannelse og digitale kompetencer, så spring til bogens sidste del. Her er gode idéer til, hvordan man som lærer kan arbejde med at gøre eleven til hhv. kritisk undersøger, analyserende modtager, kreativ producent og ansvarlig deltager.

 

 

“Håndværk og design – en fagdidaktik”

Af Hanne Schneider og Stig Pedersen

Her har vi en pixi-udgave til en måde at tilgå faget på.

Det er en overskuelig og letlæst didaktisk bog om det relativt nye fag. Den er fyldt med eksempler på læreprocesser, arbejdsformer og værkstedsundervisning – og det hele bliver krydret med et teoretisk overblik.

 

 

“Digital læsedidaktik” + “Digital skrivedidaktik”

Af Dorthe Carlsen og Jens Jørgen Hansen (red.)

Her har vi faktisk at gøre med to titler. Den første er af begge ovenstående forfattere, mens den sidste har Jens Jørgen Hansen som redaktør.

Det er to bøger, der tager fat i noget væsentligt og lidt overset, nemlig strategier til at læse og skrive på digitale enheder. Bøgerne kommer med didaktiske greb, der kan benyttes i undervisningen i alle fag.

 

Har du bud på nogle andre titler af faglitteratur? Skriv dem hjertens gerne i kommentarfeltet lige herunder.

Del artiklen

Kommentarer