5 ting der er værd at vide inden den fælles prøve i naturfag - Lærerbloggen
Læs videre

5 ting der er værd at vide inden den fælles prøve i naturfag

Christian Sandby er tidligere lærer og i dag redaktør på Geografifaget hos Clio. Her fortæller han mere om retningslinjerne for de fællesfaglige fokusområdeforløb og den fælles prøve i naturfag, så dine elever kan forberede sig bedst muligt.

Retningslinjer for forløb og prøver kan mange gange være lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg giver derfor her noget praktisk information om, hvilke retningslinjer der gør sig gældende for de fællesfaglige fokusområder og den fælles prøve i fysik/kemi, biologi og geografi:

  1. Dine elever skal minimum igennem seks fællesfaglige fokusområdeforløb fra 7. til 9. klasse.
  2. Der skal minimum opgives fire fællesfaglige forløb fra 8. og 9. klasse til prøven, og det skal være forløb, hvor alle tre fag indgår.
  3. Dine elever skal selv udarbejde problemstilling og arbejdsspørgsmål ifm. de fællesfaglige forløb.
  4. Dine elever må ikke genbruge problemstilling og arbejdsspørgsmål til prøven, som de tidligere selv har arbejdet med i et fællesfagligt fokusområdeforløb.
  5. Dine elever må gerne bruge problemstilling og arbejdsspørgsmål til prøven, som andre elever tidligere har arbejdet med i et fællesfagligt fokusområdeforløb.

Ønsker du at give dine elever den bedste forberedelse frem mod prøven, kan de finde materiale her.

Hvis du har brug for mere viden om de fællesfaglige fokusområder og den fælles prøve i naturfag, kan du finde mere information her. Derudover kan du læse Undervisningsministeriets 7 skarpe til naturfagslærere, som yderligere klæder dig på til den kommende prøve i naturfag.

Knæk og bræk derude.

Del artiklen

Kommentarer