Sport og bevægelse i undervisningen: idrætslærerens favoritapps
Læs videre

Sport og bevægelse i undervisningen: Her er idrætslærerens favoritapps

Anders Nielsen er uddannet idrætsvejleder og idrætslærer og er en af redaktørerne bag Idrætsfaget hos Clio.

I et svagt øjeblik blandt konfetti, truthorn og nytårsraketter lovede flere af dine elever (og måske også deres lærer), at de vil dyrke mere motion i det kommende år. Samtidig kræver skolereformen 45 minutters bevægelse i undervisningen om dagen.

Som idrætslærer har jeg brugt mange apps – både til idrætsundervisning og til generel leg og bevægelse i undervisningen. Her får du et udpluk af de bedste. Nogle er gratis, andre koster en smule (den dyreste koster 39 kroner).

Inspiration til daglige øvelser og kalorieforbrænding

Er dine elever trætte af at lave armstrækkere om og om igen? Så er de følgende apps en guldgrube af nye ideer til styrkeøvelser og test af kondition.

Løb, cykling, gang

Det er sjovt og motiverende at tracke sine løbeture – og endnu mere motiverende, når ens venner hepper på en og liker ens træning. Og har man svært ved at tage sig sammen til at træne, bliver man hurtigt motiveret, hvis man har frådende zombier efter sig i Zombies, Run!

Dans

Dans er både sjovt, udfordrende og drøngod træning.

Bevægelsesanalyse

For at blive god til at løbe, danse, kaste etc. skal man vide noget om at udføre bevægelserne. Det er bevægelsesanalysens grundlag. Med bevægelsesanalyse kan man blive bedre til alle typer bevægelse.

Afspænding

Hvis I trænger til et afbræk fra hverdagens stress og jag, mens I samtidig får trænet styrke og smidighed, er yoga et godt bud. Det er en hyggelig måde at skabe bevægelse i undervisningen på.

Friluftsliv

Med de her apps kan du komme ud og lufte dine elever på forskellige former for moderne skattejagt.

Leg og bevægelse i undervisningen

Når vi leger, har vi det sjovt – vi bevæger os og bruger vores fantasi. Her løber du aldrig tør for gode idéer til lege.

Kender du selv flere?

Så byd endelig ind med dem i kommentarfeltet herunder.

Del artiklen

Kommentarer