Digitale læremidler på iPad – Puppet Pals og Book Creator - Lærerbloggen
Læs videre

Digitale læremidler på iPad – Puppet Pals og Book Creator

Thorbørn Wejdling er lærer på Ørestad Skole. Her fortæller han om to digitale læremidler, som hans elever bruger til lækre præsentationer på iPads.

Korte præsentationer med Puppet Pals

Med Puppet Pals kan eleverne lave en kort præsentation af deres produkt, som læreren kan gennemse sammen med klassen, eller når det passer. Her er et eksempel på en film af Fillip fra 3. klasse, som bruger det til at fortælle om solsystemet:

Læringsmålet var: Jeg kan beskrive planeternes rækkefølge ud fra en model med brug af iPad.
I forløbet arbejdede eleverne på et produkt, som direkte afspejlede læringsmålet, og som i sin form var meget nem at evaluere. Eleverne kan hele tiden sætte deres optagelse på pause, når de laver deres præsentation. Det giver de mindste mulighed for at tænke sig om midt i det hele, men stadig lave en sammenhængende præsentation med flow ligesom Fillips.

Foldere, bøger, plakater og plancher på en nem måde
Book Creator er tænkt til at lave små foldere og bøger. Programmet er imidlertid fremragende til at lave plakater og plancher med. I programmet kan eleverne meget nemt rykke rundt på tekst og billeder efter en kort introduktion.

Derefter kan de fokusere deres energi på det naturfaglige, imens de laver nogle smukke plakater. Plakaterne kan nemt hænges op i klassen og på fællesarealer eller uploades til klasseblogs, intra eller andet. Vi solgte plakaterne til lokalsamfundet og sparede sammen til nye natur/teknologi-materialer.

Se et eksempel på en plakat om Venus lavet af Selma fra 3. klasse:

Thorbjørn Wejdling
Ørestad Skole

Del artiklen

Kommentarer