Gratis billeder til undervisningen: den ultimative guide
Læs videre

Den ultimative guide til fede billeder til din undervisning

Vi har endevendt nettet for at finde gode sider med billeder, du frit kan bruge i undervisningen. Her er resultatet af vores arbejde.

gratis billeder undervisning

Vi er ofte blevet spurgt, om vi kender gode steder på nettet, hvor man kan finde fede billeder til sin undervisning.

Det gør vi. Sandheden er, at vi har endevendt internettet og har opbygget det, vi selv synes er en ret sej liste over billedressourcer. Rejsen har kostet blod, sved og tårer, men her får du den ultimative guide til billeder, som du kan bruge til dine egne forløb.

De store blandede

De følgende sider er ikke velbevarede statshemmeligheder. Det er store, velkendte sider, hvor du frit kan boltre dig i billeder.

Og så er der faktisk også denne side fra WhoIsHostingThis. Her finder du en liste med tæt på 100 online og (for det meste) gratis billedbiblioteker.

Det hemmelige trick

Måske ved du, at Google har en søgefunktion til billeder. Hvis du fx søger på ”fodbold”, kommer der en række søgeresultater. Klik på ”Billeder” oppe under søgefeltet. Her får du en masse billeder – men mange af dem er beskyttet af rettigheder. Gør i stedet følgende:

  1. Klik på ”Indstillinger” (tandhjulet).
  2. Klik på ”Avanceret søgning”.
  3. Gå ned til ”Brugsrettigheder” i bunden. Den er som standard indstillet til ”ikke filtreret efter licens”.
  4. Åbn menuen, og vælg ”til fri afbenyttelse og deling” eller en af de andre muligheder.
  5. Klik på “Avanceret søgning”.

Værsgo – så har du alle de billeder, der ikke er beskyttet af ophavsrettigheder.

De fagspecifikke

Vi har også fundet en del sites med billeder, der kan bruges specifikt til forskellige fag.

Cliparts

Her har du en ordentlig bunke skolerelevante cliparts, som du kan bruge til tegneserier, præsentationer, skrivelser, forløb osv.

Gør dine billeder mere festlige

Pift dine billeder op med tekst eller ikoner her:

Kender du flere fede sites med billeder?

Hvis du kender et fedt site, som vi og dine kollegaer kunne være interesseret i, så lad os høre om det i kommentarfeltet.

Obs! Selvom billederne er gratis at anvende, skal du være opmærksom på, at der kan være andre betingelserne forbundet med anvendelsen. Nogle billeder må fx ikke anvendes i kommercielt øjemed, og billederne må typisk ikke redigeres. Du skal også huske på, at ophavsmanden altid har krav på at blive krediteret, selvom billedet er gjort frit tilgængeligt.

Del artiklen

Kommentarer