Hvordan ser musik ud? - Lærerbloggen
Læs videre

Hvordan ser musik ud?

Helena Herminia Henvig er musiklærer på en skole i Holstebro. Hun havde for nylig succes med at få sine elever til at samarbejde om at male deres indtryk af tre stykker musik.

Det var det spørgsmål, jeg stillede eleverne i 1. klasse, da vi havde musik for nylig.
Det er jo ikke lige sådan til at svare på, men vi gav det et skud.

Opgaven blev stillet således, at de skulle lytte til noget musik. De var sammen i grupper a 3-4, og i fællesskab (uden at tale sammen) skulle de male et billede. Af erfaring vidste jeg, at det var nødvendigt at sætte en ramme, som afgrænsede, at de ikke måtte male “rigtige” ting. De skulle ikke tegne nisser og pokémoner, men bare male det, som de syntes, de hørte.

Hvis jeg ikke havde sat en ramme, der afgrænsede maleriets motiv, ville de være begyndt at diskutere, om det skulle være et maleri med prinser og prinsesser eller med tanks og skydere. Og kunsten var netop, at de skulle samarbejde uden at tale sammen. Der skulle være helt ro, så de kunne nyde musikken og bare lade sig inspirere.

Vi lyttede til følgende klip:

Det blev nogle rigtig fine tegninger, og den del af opgaven, som handlede om samarbejde, blev også løst rigtig fint! 🙂

Om forfatteren

Helena Herminia Henvig er en engageret og dedikeret musiklærer. Hun blogger om sin hverdag som musiklærer på sin egen blog, MusikPåSpil.

Del artiklen

Kommentarer