Kristendomskundskab: 3 gratis onlineressoucer
Læs videre

3 gratis onlineressourcer til din undervisning i kristendomskundskab

Stine Jul Rasmussen er tidligere lærer og redaktør på Religionsfaget hos Clio. Her giver hun dig tre gratis onlineressourcer, som hun selv var glad for at bruge i sin undervisning.

Mange af jer har nok, ligesom jeg, oplevet en undervisning i kristendomskundskab, der primært gik ud på at lytte til lærerens oplæsning af historier fra Bibelen, mens eleverne tegnede til.

Da jeg selv stod på den anden side af katederet som kristendomslærer, gjorde jeg derfor meget ud af at lade eleverne møde en afvekslende undervisning. En god måde at bringe alsidighed ind i undervisningen på er ved at bruge nogle af de mange gratis online ressourcer, der findes til netop kristendomskundskab.

Bibelen Online – gør det nemt at inddrage bibeltekster i kristendomskundskab

https://www.bibelselskabet.dk/undervisning/laesibibelen

I kristendom er Bibelens tekster naturligvis meget centrale. Nogle gange arbejder I måske med en tekst, der er omskrevet og målrettet elevernes læseniveau, og andre gange skal eleverne selv læse en tekst fra Bibelen for at få en fornemmelse af fagets tekster. Her vil jeg anbefale Bibelselskabets undervisningsside, hvor I kan finde alle Bibelens tekster online og derudover masser af inspiration til undervisningen i kristendom.

På Clios religionsportaler kan du i øvrigt finde direkte links til alle relevante historier fra Bibelen på alle tekster. Linket til Bibelen Online findes under “Ressourcer” på alle tekster, der omhandler bibelske fortællinger på den ene eller den anden måde.

Den Danske Salmebog Online

http://www.dendanskesalmebogonline.dk/

Salmer er en anden central tekstgenre i kristendomsfaget. Derfor kan jeg også varmt anbefale at arbejde med salmer fra den danske salmebog. På denne side findes tekster til alle salmer, og når man har klikket sig ind på en salme, findes der desuden noter til salmens tekst, information om forfatteren og mulighed for at høre salmens melodi indspillet med både orgel og piano, hvilket giver gode muligheder for, at eleverne kan lytte og lære salmernes melodi.

Flotte illustrationer

http://www.freebibleimages.org/

En alsidig kristendomsundervisning består naturligvis ikke kun af tekst og musik, men også af billeder. På denne side kan du finde masser af flotte illustrationer til alle Bibelens fortællinger, som du frit kan benytte i din undervisning. En af mine personlige favoritter er de flotte tegninger fra Sweet Publishing, der har illustreret hele Bibelen med deres flotte og farverige tegninger.

http://www.freebibleimages.org/stories/?contributor=sweet

Del artiklen

Kommentarer