Stemmetræning og karaoke på den sjove og lærerige måde
Læs videre

Stemmetræning og karaoke på den sjove og lærerige måde

Anders Groth er tidligere lærer og redaktør på Musikfaget hos Clio. Her kan du læse om appen "Sing!", der lader dine elever synge sammen med hele verden.

Som musiklærer har jeg ofte haft elever, der er utroligt glade for at stå hjemme på værelset og synge. Man forestiller sig let den unge elev stå foran spejlet med en børste i hånden som mikrofon og anlægget skruet helt op og krænge sin sjæl ud.

Sådan foregik det i hvert fald, da jeg var ung. Men sådan er det ikke helt mere. Ungerne elsker at synge, men nu har de fået en masse nye muligheder for at bruge (og ikke mindst træne) deres sangstemme.

Sing! Karaoke by Smule

I dag findes der alverdens forskellige apps, og Smule har i høj grad produceret en fantastisk én af slagsen, som slet og ret hedder ”Sing!” Og det er lige nøjagtig, hvad man kan i den. Appen er gratis (men med mulighed for tilkøb ligesom de fleste andre gratis apps), og man kan synge med på et væld af sange – lige fra de nyeste nye popnumre til klassikere som ”Stand By Me”. Så der er noget for enhver smag og alder.

Social sang

Noget af det rigtig sjove ved appen er muligheden for at synge sammen uafhængigt af tid. Man kan vælge at synge duet med andre brugere i hele verden, som på forhånd har optaget deres del af sangen. Så synger man så at sige oveni med sin del.

Samtidig har man den anden brugers video at kigge på, og pludselig er det, som om man synger sammen via Skype. Det er sjovt … og stærkt vanedannende. Her er der nemlig plads til, at man synger lidt skægt eller anderledes. Trygheden ved at sidde alene bag skærmen gør, at man tør mere med sin sang, end hvis man nu stod ansigt til ansigt med den, man synger med.

Syng med stjernerne

Som et ekstra krydderi kan man komme til at synge med nogle af de store stjerner. Både Jessie J og Lukas Graham har fx bidraget med deres sange, og det er ret skægt at synge ”Mama Said” sammen med Lukas Graham. Selv San Fransisco Opera byder ind med forskellige klassiske operaer, som man kan synge med på. I videoen kan du få en oplevelse af, hvordan det ser ud for brugeren, når man står og ”synger sammen”.

 

Del artiklen

Kommentarer