Vikartimen reddet af et digitalt skatkammer - Lærerbloggen
Læs videre

Vikartimen reddet af et digitalt skatkammer

Eva Müller er tidligere lærer og redaktør på Billedkunstfaget hos Clio. Her giver hun forslag til dig, der står og skal trække en kanin op af hatten til en time i et af de praktisk-musiske fag.

Måske du kender det? Dagens mellemtime er erstattet med en vikartime i billedkunst og derefter en i musik. Hvad gør du? Du er hverken fast lærer i klassen eller særlig kreativ! Her er gode råd virkelig dyre, men bare rolig, hjælpen er inde for digital rækkevidde.

Clios praktisk-musiske portaler har et hav af aktiviteter parat til dig, der ikke ejer en musik-  eller billedkunstnøgle, ikke har erfaring med kreative læreprocesser og generelt ikke har mod på at kaste dig ud i større bage- eller designprocesser. Det eneste, du behøver, er netadgang og et digitalt device – smartboard, computer, iPad, eller hvad der nu er til rådighed på din skole.

Men hvordan kommer du i gang? Adgangen til de umådelige rigdomme opnås ikke ved et simpelt ”sesam, luk dig op”, men det er tæt på. Det kræver bare et gratis prøveabonnement, og så er du kørende.

Nemt overblik over skatkammeret
Vel inde på portalens forside er det let at navigere. De praktisk-musiske portaler er bygget op omkring samme ramme, så tekster og aktiviteter er placeret de samme steder på hver portal. Start på portalens forside, og gå på opdagelse i aktiviteterne.

Når du folder aktivitetsknappen ud, vil der komme et væld af aktiviteter i alfabetisk orden. Yderst til venstre er der ved hver aktivitet noteret en estimeret tid, så gå efter aktiviteterne, der varer mellem 20 og 90 min.

Helt ude til højre er der et lille ikon, der viser aktivitetens overordnede ikon, hvilket også er muligt at navigere efter. Du behøver ikke kigge hver aktivitet igennem for at danne dig et overblik over, om aktiviteten er egnet til netop din vikartime. Brug aktivitetens overskrift, og læs manchetteksten – så er du allerede godt inde i aktiviteten.

Hvad skal du bruge?
Tid og emne er ikke de eneste parametre for en vellykket vikartime. Det er også relevant at undersøge, hvorvidt aktiviteten kan laves i et helt almindeligt klasselokale, og hvilke materialer der kræves. Det kan du også klare ved at kigge på aktivitetens manchettekst samt på forsidens ”I skal bruge”. Her er udførligt oplistet, hvad der kræves af materialer.

Tilbage er der kun at ønske god fornøjelse med udforskningen af guldkornene og dele nogle af dem her:

Del artiklen

Kommentarer